میزان تراشیدن دندان برای لمینت دندان چقدر است؟
04 خرداد 1403 تاریخ انتشار
کلینیک رایا مهر نویسنده
1 دقیقه زمان مطالعه
میزان تراشیدن دندان برای لمینت دندان چقدر است؟
توسط کلینیک رایا مهر

امروزه توجه به سلامتی و زیبایی دندان‌ها از اهمیت بالایی دارد. داشتن دندان‌های زیبا، نقش مهمی را در داشتن اعتماد به نفس افراد ایفا می‌کند. در سال‌های اخیر نیز، لمینت دندان به عنوان یکی از رایج‌ترین روش‌های ترمیمی-زیبایی دندان شناخته شده است. این سبک، طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد.

برای تراشیدن دندان حداقل و حداکثر مقداری در نظر گرفته شده است. شاید این سوال برای افراد پیش بیاید که حداقل و حداکثر آن چقدر است؟ با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف ازجمله وضعیت دندان‌ها، تجهیزات، دستگاه‌های مورد استفاده، مهارت‌های یک دندانپزشک و شرایط بیمار می توان محدوده‌ای را برای میزان تراشیدن دندان تعیین کرد. برشکاری دندان‌ها برای لمینت دندان بین 5/0 تا 8/0 میلی‌ متر در نظر گرفته شده است.

میزان تراشیدن دندان برای لمینت دندان چقدر است؟

البته قابل ذکر است که در برخی از موارد، نیاز است تا سطح دندان بیشتر از 8/0 میلی متر نیز تراش شود. در چنین مواردی، روش‌های دیگری برای صاف کردن سطح دندان به کار می‌رود. توجه داشته باشید تراشیدن سطح دندان بیشتر از 8/0 میلی‌ متر یا کمتر از 5/0 میلی متر باعث می‌شود سطح دندان یکنواخت نباشد. همین امر سبب می‌شود، اتصال بین لمینت و سطح دندان تراشیده کامل صورت نگیرد.

برای لمینت دندان تراشیدن سطح دندان لازم است؟

لمینت دندان پس از قالب گیری با چسب‌های مخصوص روی دندان نصب می شوند. برای نصب این روکش‌ها اغلب بخشی از سطح دندان را می‌تراشند. تراشیدن مینای دندان، یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌ها برای افراد است. در بیشتر مواقع لمینت کردن دندان‌ها بدون تراشیدن سطح دندان ممکن نیست. البته، در برخی مواقع خاص، لمینت‌ها بدون برداشتن مینای دندان نیز نصب می شوند.

علت اصلی تراشیدن سطح دندان، ایجاد یک بستر مناسب برای نصب روکش جدید است. در واقع با تراشیدن سطح دندان، بخشی از مینای دندان نیز تراشیده می‌شود که بسیاری از افراد نگران این موضوع می‌شوند. البته دقت کنید که میزان تراش دادن مینای دندان در فرآیند لمینت به حدی نیست که به دندان‌های بیمار آسیبی وارد کند.

در کل، میزان تراشیدن مینای دندان در فرآیند لمینت به وضعیت دندان‌ بستگی دارد و در افراد مختلف کاملا متفاوت است. کسانی که دندان‌های صاف و مرتبی دارند، هنگام تراشکاری مقدار کمی از مینای دندان آنها تراش می شود. میزان این تراشیدن برای دندان‌های کج و نامنظم بیشتر است. اگر مینای دندان ضعیف و یا کم باشد، لمینت کردن به هیچ وجه به افراد توصیه نمی‌شود.

هدف از تراشیدن مینای دندان برای لمینت دندان چیست؟

همانطور که قبلا گفتیم، تراشیدن مینای دندان برای ایجاد یک بستر مناسب در فرایند لمینت کردن است. با این حال دلایل دیگری نیز برای تراش مینای دندان وجود دارد. اول از همه اینکه لمینت دندان بسیار ضخیم است. با اینکه ضخامت لمینت در مقایسه با سایر روکش‌ها بسیار کمتر است، اما قرارگیری آن روی دندان نیاز به تراشیدن یک بخش کوچک از مینای دندان دارد. عدم تراشیدن مینای دندان، سبب افزایش ضخامت دندان لمینت شده نسبت به سایر دندان‌های واقعی می‌شود و دندان‌ها یکدست به نظر نمی‌رسند.

نکته قابل توجه اینکه در فرایند تراشیدن مینای دندان، تنها لایه بیرونی مینای دندان برداشته می شود و به هیچ وجه آسیبی به لایه‌های درونی آن وارد نمی شود. علاوه بر این، لمینت دندان بعد از نصب می‌تواند مینای دندان به خوبی از آسیب‌ها حفظ کند. در نتیجه می‌توان گفت، هیچ نگرانی بابت تراشیدن قسمتی از مینای دندان برای لمینت دندان‌ها وجود ندارد.

میزان تراشیدن دندان برای لمینت دندان چقدر است؟

عوامل اثر گذار بر میزان تراش لمینت دندان کدامند؟

ضخامت لمینت با در نظر داشتن برند تولید کننده‌ی آن و نوع مواد مصرفی متفاوت است. به هر میزان برند تولید کننده معتبر باشد، میزان ضخامت لمینت دندان نیز کمتر می‌شود. در نتیجه، بخش کمی از مینای دندان تراشیده می شود. همانطور اشاره کردیم، لمینت کردن دندان‌های صاف و یکدست به میزان تراشیدن کمتری نیاز دارد. در صورت وجود نامنظمی شدید در دندان‌ها ابتدا باید عمل ارتودنسی انجام شود. در این بین عوامل بسیاری بر میزان تراشیدن سطح دندان برای لمینت تاثیر دارد. از مهم ترین آن‌ها می توانیم به موارد زیر اشاره‌ای داشته باشیم.

  • نوع و برند تولید کننده لمینت دندان
  • وضعیت دندان‌ها
  • میزان پوسیدگی دندان‌
  • تغییر رنگ در دندان‌ها

مورد دیگری که بر میزان تراشیدن مینای دندان در فرآیند لمینت تاثیر دارد، میزان پوسیدگی دندان‌ها است. آن دسته از دندان‌هایی که پوسیدگی شدید دارند، در سطح خود به تراش بیشتر نیاز دارند‌. این روند در رابطه با تغییر رنگ دندان‌ها نیز صدق می‌کند. اگر تغییر رنگ دندان بیش از حد باشد، سطح بیشتری از دندان هنگام لمینت، تراشیده می شود.

آیا می توان لمینت دندان را بدون تراشیدن نصب کرد؟

امروزه، تبلیغات بسیار زیادی در رابطه با نصب لمینت بدون نیاز به تراشیدن سطح دندان را مشاهده می‌کنیم. در واقع تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته بشر این امکان را فراهم آورده، که لمینت‌های سرامیکی و کامپوزیتی با ضخامت بسیار کم‌تر تولید شوند. در نهایت، این لمینت دندان را می توان بدون تراشیدن سطح دندان قرار داد. البته، اگر دندان‌ها یکدست و صاف نباشند، حتماً سطح آن‌ها به مقدار کم تراش خواهد خورد.

عوارض جانبی تراشیدن سطح دندان چیست؟

یکی از نگرانی‌ها بیماران در مورد لمینت، عوارض جانبی ناشی از تراش دادن مینای دندان است. توجه داشته باشید که تراش مینای دندان به مهارت دندانپزشک شما و تجهیزات مورد استفاده او بستگی دارد. اگر این فرایند طبق اصول خاص خود انجام شود، هیچ آسیبی به مینای دندان بیمار وارد نمی شود، همچنین عوارض جانبی را نیز به همراه نخواهد داشت.

با این حال، تراشیدن غیراصولی مینای دندان می‌تواند آسیب جدی به دندان وارد کند که نمی‌توان آن را نادید گرفت. در این شرایط حساس شدن دندان و درد، از مهم‌ترین عوارض ناشی از تراشیدن مینای دندان است. این حساسیت به خصوص هنگام خوردن غذاهای خیلی گرم و یا سرد بسیار آزاردهنده می‌شود. از عوارض جانبی دیگری که می‌توان به آنها اشاره داشت، موارد زیر است.

  • احتمال شکستن دندان‌ها
  • احتمال پوسیدگی به خاطر نازک بودن مینای دندان بیمار
  • عدم تحمل فشار‌های زیاد توسط دندان
  • برگشت ناپذیری دندان‌
  • افزایش احتمال آسیب در اثر دندان قروچه

به طور کلی، تراشیدن سطح دندان برای لمینت دندان به صورت اصولی و درست، هیچ دردی را برای بیمار به همراه ندارد. معیار‌هایی مثل پوسیدگی دندان‌ها، عدم مهارت شخص دندانپزشک، استفاده از تجهیزات نامناسب، دقت ناکافی و در نهایت نامرتب بودن دندان‌ها باعث بروز درد هنگام تراش دندان می‌شود. برای کاهش درد هنگام تراشیدن سطح دندان‌ها می‌توان از بی حسی‌های موضعی کمک گرفت

میزان تراشیدن دندان برای لمینت دندان چقدر است؟

انتخاب دندانپزشک باتجربه چه تاثیری بر لمینت دندان دارد؟

لمینت دندان مانند هر روش ترمیمی و زیبایی دیگری به میزان قابل توجهی به مهارت، تخصص و تجربه دندانپزشک مرتبط است. مهارت دندانپزشک افراد در مراحل قالب گیری، تراش سطح و مینای دندان و نصب لمینت از اهمیت بالایی برخوردار است. به این نکته نیز توجه داشته باشید که همه دندان‌ها برای انجام لمینت مناسب نیستند.

در واقع، دندانپزشک شما در جلسه اول باید دندان‌ها را به دقت معاینه کرده و مورد بررسی قرار دهد. در این روند دندانپزشک بهترین گزینه‌های درمانی را پیش روی شما قرار می‌دهد. در مجموع، اگر می خواهید دندان خود را بدون هیچ عوارض جانبی لمینت کنید، در انتخاب دندانپزشک خود دقت کافی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد لمینت دندان نیز می‌توانید با کلینیک‌ها تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید.

کلام پایانی

لمینت دندان یکی از روش‌های زیبایی و درمانی برای دندان‌ها است. در طی این فرایند گاهی نیاز است که مینای دندان تراش شود. میزان تراش مینای دندان نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد اما اگر طبق روال عادی خود انجام شود هیچ عوارضی را به همراه نخواهد داشت. قبل از هر چیزی برای لمینت کردن دندان‌ها، دندانپزشک مجرب و مطمئنی را بیابید. هر چه تخصص یک فرد در این زمینه بیشتر باشد، احتمال آسیب دیدن دندان‌های شما طی فرایند لمینت کمتر است.

مقالات مرتبط
در کلینیک رایا مهر
ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.