پست الکترونیک
info[at]rayaclinics.com
شماره تماس
نشانی
تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از ظفر، بلوار اسفندیار، پلاک 62
در عرصه دندانپزشکی به طور کلی هر چه تجهیزات پیشرفته برای کاشت ایمپلنت به کار گرفته شود، پروسه درمان برای بیمار راحتتر است. ایمپلنت دیجیتال نیز یکی از روشهای جدیدتر برای درمان ایمپلنت دندان است. در این روش از جدیدترین فناوریها و تکنولوژیهای دیجیتال در پروسه ایمپلنت دندان استفاده میشود.
ایمپلنت دیجیتال به روش درمان کاشت دندان گفته میشود که در مراحل آن از تجهیزات و تکنولوژیهای دیجیتال جدید بهره گرفته می شود. علت استفاده از این روش نتیجه گیری سریعتر، دقیق تر و راحتتر حاصل شود. برخی از مطبها و کلینیکها امکان دارد به همه این تکنولوژی مجهز باشند. در عین حال برخی دیگر تنها یک یا چند مورد از این تجهیزات را در اختیار دارند.
یکی از متداولترین فناوریهای ایمپلنت دیجیتال، اسکن دیجیتالی دهان است. این روش جایگزین قالب گیری با خمیر دندان پزشکی میشود. بسیاری از افراد تجربه قالب گیری از دندانها با خمیر قالب گیری را دارند. برای برخی بیماران این تجربه ناخوشایند است، زیرا باعث باز نگه داشتن دهان برای مدتی و تحمل حجم خمیر در دهان میشود. همچنین بو و طعم آن برای برخی افراد چندان خوشایند نیست و در موارد افراد دچار حالت تهوع و عق زدن میشوند. با روش دیجیتال تصاویر به دست آمده سریعا به کامپیوتر فرستاده میشوند و سپس متخصص کار ساخت ترمیم را شروع میکند.
از دیگر فناوریهای ایمپلنت دیجیتال، عکسبرداری دیجیتالی است. در این روش دیگر نیازی به گذاشتن فیلم در داخل دهان بیمار نیست، بلکه با کمک دستگاه دیجیتالی عکسبرداری انجام میشود. البته ناگفته نماند که این روش عکسبرداری برای همه مواقع مناسب نیست. در حین استفاده از این فناوری باز هم ممکن است به عکسبرداری با روش معمولی نیاز پیدا کنید.
تفاوت ایمپلنت دندانی دیجیتال با ایمپلنت معمولی شامل موارد متعددی میشود که یکی از این موارد دقت است. در مدل دیجیتال به دلیل طراحی سه بعدی دقت بسیار بالا میرود. در مقابل، در ایمپلنت معمولی امکان خطای دید و در نتیجه کاهش دقت وجود دارد. تعداد جلسات ایمپلنت دیجیتالی در مدت زمان و جلسات کمتری به ثمر میرسد در حالی که ایمپلنت معمولی پروسه طولانیتری دارد که روند بهبود را نیز به تعویق میاندازد.
میزان تهاجمی بودن نیز در این دو روش متفاوت است، در نوع دیجیتال فرایند کاشت کم تهاجمی است، در نتیجه روند بهبود سریعتر رخ میدهد. در مقابل ایمپلنت معمولی تهاجمیتر است و احتمال بروز عوارض زیادی را به همراه دارد. نتایج ظاهری در کاشت دیجیتال به خاطر طراحی مناسب با شکل و رنگ دندان طبیعیتر دیده میشود. مدل معمولی در بیشتر موارد حجیمتر دیده میشود.
شاید برای شما نیز جالب باشد که روش ایمپلنت دیجیتال به دلیل بهبودی و مراحل درمان سریع، هزینه کمتری دارد. در مقابل، ایمپلنت معمولی روند درمان طولانی را شامل میشود و در نتیجه هزینه آن بیشتر است. سرعت بهبودی نیز در ایمپلنت دیجیتال بیشتر است و می توانید در عرض چند هفته نتیجه دلخواه را مشاهده کنید. در مقابل، در ایمپلنت معمولی احتمال بروز عوارض، احساس درد شدید و دوره نقاهت طولانی را به همراه دارد.
ایمپلنت دندان چهار مرحله را شامل میشود که در ادامه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم. اسکن سه بعدی از فک(CBCT)، اسکن قالب گیری از فک، کاشت فیکسچر ایمپلنت دیجیتال و اتصال اباتمنت و روکش ایمپلنت دیجیتال چهار مرحله این نوع کاشت است. هر یک از این مراحل باید با دقت انجام شود تا کمترین عوارض را برای بیمار به همراه داشته باشد.
همان طور که گفته شد، در روش کاشت دیجیتال دندان، دستگاههای پیشرفته به کار گرفته میشود تا دقت در طی درمان بیشتر شود. برای مثال هنگامی که از راهنمای جراحی کمک گرفته میشود، برش به حداقلترین مقدار خود میرسد. بنابراین فوایدی مثل عدم خونریزی و کوتاهی دوره نقاهت را به دنبال دارد.
به طور کلی اگر بخواهیم به مزیتهای ایمپلنت دیجیتال دندان اشاره کنیم، دقت بالای درمان، کاهش درد و ناراحتی بیمار، سریعتر طی شدن مراحل درمان قابل ذکر دست. البته سهولت ذخیره سازی تمام اطلاعات و دادهها، نگهداری و ارسال فوری آنها از طریق کامپیوتر نیز از دیگر مزیتهای این نوع ایمپلنت است.
کاشت دیجیتالی هم مثل کاشت ایمپلنت معمولی نیازمند وجود شرایطی مناسب است. در این نوع کاشت متخصص باید دقت بالایی را به کار بگیرد تا کمترین عوارض را در بیمار مشاهده کند. در رابطه با عوارض این روش باید بگوییم که نسبت به ایمپلنت سنتی عوارض کمتری را شامل میشود. ما در این قسمت سعی داریم به برخی از شایعترین عوارض این روش اشارهای داشته باشیم.
شرایط کاشت ایمپلنت مدل دیجیتالی تفاوتی چندانی با ایمپلنت معمولی ندارد. در واقع هر کسی که میتواند روش معمولی کاشت را به سر انجام برساند، پس ایمپلنت دیجیتالی را نیز میتواند انجام دهد. اما برای افراد ممکن است سوال شود که کلشت دیجیتالی برای چه افرادی مناسب است. در پاسخ میتوانیم مواردی را ذکر کنیم.
یکی از این شرایط داشتن استخوان کافی و با کیفیت در محل کاشت است یا انجام پیوند استخوان در صورت توصیه دندانپزشک انجام میشود. سلامت دهان و لثه نیز در این کاشت از اهمیت بالایی برخوردار است. البته لازم است که بیمار سیگار را چند هفته پیش از جراحی و تا چند هفته پس از آن ترک کند. در نهایت نیز بیمار باید توانایی رعایت کردن اصول بهداشتی دهان و دندان را داشته باشد.
ایمپلنت دیجیتال یکی از رایجترین روشها در بازسازی دندانها است. این روش کاشت، طول عمر مفیدی حدود 20 الی 25 سال دارد. همانطور که اشاره شد روند انجام این روش سریعتر از ایمپلنت معمولی است و عوارض کمتری را نیز به دنبال دارد. هزینه این ایمپلنت نیز به علت سریعتر طی شدن پروسه درمان، کمتر است. این روش تقریبا برای همه افراد قابل انجام است و محدودیت خاصی ندارد. در نهایت با کاشت ایمپلنت دیجیتالی میتوانید لبخندی زیبا داشته باشید.
سلام من قصد انجام درمان دیجیتال رو دارم. نگران هزینه هاش هستم. میخاستم بدونم هزینه ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟
سلام هزینه این روش درمانی بسته به تعداد واحد ایمپلنت، نیاز به درمان های تکمیلی و تجهیزات مورد استفاده متغیر است. برای استعلام هزینه های دندانپزشکی دیجیتال با کلینیک رایا تماس بگیرید.